Månadens Mönster juni

Månadens Mönster är en prenumeration där du får tillgång till ett nytt exklusivt mönster varje månad, t ex tröjor, koftor, sjalar eller set av småstickat. Här presenteras mönstret för juni 2022.

  – På sommaren vill jag gärna sticka enkla projekt som jag kan ta med mig på utflykter, till grillfesten eller till stranden, säger vår designer av månadens mönster Maria Magnusson. Och visst håller vi med?

Vad passar då bättre än detta projektet, en bolero kallad midsommarnattsdröm! Ett mycket användbart plagg för lite småkyliga sommarkvällar. 
Använd den till midsommarfesten, till bröllopet eller varför inte till den lilla svarta. 

Denna bolero stickas från sida till sida och är konstruerad i ett stycke.

Boleron stickas i dubbelt garn. En tråd merino i fingering och en tråd mohair för att få ett mjukt och fluffigt moln att svepa över axlarna svala sommarkvällar.
Maria har stickat boleron i ett garn från Along Avec Anna som ger precis det fluffet.
Vill du hellre sticka i enkelt garn så är det DK-garn (ca 200 m/100g) du ska titta efter.

Marias version av boleron midsommarnattsdröm är stickad i en härlig gräddvit ton.

Boleron, är mycket storleksinkluderande, den finns i hela 9 storlekar, och du kan med relativt enkla medel anpassa till passande storlek då bystmått inte är avgörande för denna modell. 

Rekommenderat garn:

I modellen på bilden har Maria använt garn från Along Avec Anna, en tråd merino fingering och en tråd silk mohair. 

Fingering Merino: 200 m/50 g
Mohair: 210 m/ 25 g

Du kan givetvis sticka boleron i ett annat garn med samma sträckning/100 m. Dyk in i ditt garnlager och se vad du kan hitta!!
För att fira lanseringen av boleron Midsommarnattsdröm erbjuder garnbutiken stickwick  10 % rabatt på garner passande till modellen till alla Nordic Knittings societys prenumeranter. Rabattkod erhålls tillsammans med mönstret. Garnet köps i butiken, länk HÄR.

 

Du vet väl att du kan få support på Marias mönster?
Har du funderingar kring mönstret, vill få förslag på alternativt garn eller undrar över något annat är du välkommen att maila till info@mariamagnussonknitwear.com