Månadens Mönster maj

Månadens Mönster är en prenumeration där du får tillgång till ett nytt exklusivt mönster varje månad, t ex tröjor, koftor, sjalar eller set av småstickat. Här presenteras mönstret för maj 2022.
– Jag har alltid varit förtjust i texturer och som mönsterdesigner är det vad jag alltid jobbar med “textureade” och berättande ytor. Det är också så att jag är lite lat och älskar när saker känns effektiva, att sticka texturmönster framför flerfärgsstickning är något jag jobbar med av ren bekvämlighet, skrattar Essy när hon beskriver sitt mönster koftan Fleuri
Du hittar vår designer för månaden, Essy Winnerholt som @essywinnerholt på Instagram.
Fleurir föddes ur ett mönster som Essy ritade för anteckningsböcker när hon arbetade som designer på Sostrene Grene i Århus.
– Det var ett nätt, elegant och ändå tokigt blommönster som jag fortfarande är riktigt förtjust i, säger Essy.

Du vet väl att du kan få support på Essys mönster?
Har du funderingar kring mönstret, vill få förslag på alternativt garn eller undrar över något annat är du välkommen att maila till hej@essywinnerholt.se

Essys version av Koftan Fleuri är stickad i garnet Kos i en härlig gul ton.

Koftan Fleuri finns i 5 storlekar, 1-5 med följande bystmått 100 (112) 125 (138) 150 cm. Koftan stickas nerifrån och upp.

Rekommenderat garn:
Kos (Sandnes),  Børstet alpakka (Sandnes) eller Puno (Rauma)
I modellen på bilden har Essy använt Kos (Sandnes),
62 % alpacka, 29 % nylon och 9 % ull, det går 150 m på 50 g och garnet är ett så kallat blow yarn (alpakka fiber som tillsammans med ull blåses in i en nylonstrumpa, vilket resulterar i ett mjukt , lätt och luftigt garn)
Du kan givetvis sticka koftan i ett annat garn med samma sträckning/100 m.
För att fira lanseringen av koftan Fleuri erbjuder garnaffären Knuten Garn 15 % rabatt på garner passande till modellen till alla Nordic Knittings societys prenumeranter. Rabattkod erhålls tillsammans med mönstret. Garnet köps i hennes butik, länk HÄR.