Månadens Mönster november

Månadens Mönster är en prenumeration där du får tillgång till ett nytt exklusivt mönster varje månad, t ex tröjor, koftor, sjalar eller set av småstickat. Här presenteras mönstret för november 2022. Vill du bli prenumerant? Klicka HÄR

Hösten är här på riktigt! Kallare dagar är i antågande. 
Vad passar bättre att värma sig med än en lång stickad tröjklänning? Emelie kallar den #vårvintersweaterdress och vi tycker den är alldeles underbar! 

Vår fantastiska designer Emelie Brandén som ni tidigare stött på som designer i #Sockklubben är nu designer för #månadensmönster Är du nyfiken på Emelie hittar du henne på instagram som @bybranden

Tröjklänningen är designad i en oversize-modell med generös vidd, vilket gör att du kan anpassa önskad rörelsevidd genom att gå upp eller ner i storlek.
finns i fem storlekar 1-5
Vill du göra en kortare variant är det inga problem – den stickas uppifrån och ner, avsluta där du önskar!

Du vet väl att du kan få support på Emelies mönster?
Har du funderingar kring mönstret, vill få förslag på alternativt garn eller undrar över något annat är du välkommen att delta i vår KAL eller ställa frågor till @bybranden på Instagram.


Storlekar
1, (2), 3, (4), 5
100, (110), 120, (130), 140 cm i bystvidd. 
Välj en storlek som har 10-25 cm större mått
än din byst om du vill ha en oversized klänning.

Stickfasthet 
12*18 maskor per 10 cm i slätstickning runt

Rekommenderat garn
Dubbel tråd Nutiden från Höner och Eir, eller annan grankombination som ger samma stickfasthet. 

Garnåtgång:
Ca 650 gram till storlek 4. Garnåtgången kan variera när du stickar i Nutiden då de olika färgerna kan skilja sig åt i tjocklek.

Stickor 
7 mm och 4 mm rundsticka för magic loop eller rundsticka 40 cm och 80 cm och strumpstickor om du inte vill sticka enligt magic loop. Anpassa stickstorleken för att få rätt stickfasthet.

Vill du dela dina bilder på sociala medier?
Tagga gärna dina bilder med #vårvinterswaterdress och #Nordicknittingsociety så kan vi hitta varandras bilder och bli inspirerade!