Så fungerar forumet

Här är tips och tricks kring hur du skapar konto och hur forumet fungerar, exempelvis hur du skriver ett inlägg och svarar på någons inlägg.  Via bilderna nedan kan du lära dig hur du lägger in bilder och gör text till fetstil.

Skapa ditt konto

För att skriva inlägg i forumet måste du ha ett konto, du kan skapa ett konto utan att vara prenumerant på våra månadsmönster. Om du är prenumerant eller har handlat något i vår butik har du redan skapat ett konto via ditt köp. om du vill skapa/registrera ett konto gå till Forum -> Mitt konto i menyn. Då får du upp vyn som bilden nedan visar, där du antingen kan logga in,  om du redan har ett konto, eller registrera ett konto genom att skriva din mailadress i fältet till höger och sedan klicka [Registrera]. Mer info om registrering av konto finns nedan.

När du har klickat [Registrera] skickas det ett mail till din mailadress med en länk, följ länken för att ställa in ett lösenord. Mailet har ämnet (subject) “Ditt Nordic Knitting Society konto har skapats!” och ser ut enligt nedan.
Du måste nu klicka på länken “Klicka här för att ställa in lösenord” för att skapa ett lösenord för ditt konto.
Utan det kommer ditt konto inte att fungera.

När du väl skapat ditt konto kommer sidan “Mitt konto” se ut enligt nedan. Här hittar du information om ditt konto, du kan även ange och redigera dina kontouppgifter. Under “Mitt konto” hittar du även information om dina pågående prenumerationer och gjorda köp (om du har några). 

Alla forum

När du går in på Forum under menyn kommer du till listan över alla våra forum. 

 

Klicka dig in på ett specifikt forum

Om du klickar på titeln för ett av våra forum kommer du till alla ämnen som finns samlade under det forumet. Som exempel innehåller forumet Knit Alongs alla våra KAL:s.
De ligger upplagda som varsitt Ämne, exempelvis  “KAL för Margit Sweater – Månadsmönster april 2022”.

Skriv ett inlägg i ett ämne (dvs t ex i en KAL)

När du är inne på en KAL (eller ett forumämne) så kan du antingen scrolla längs ned för att hitta formuläret där du skriver inlägg, eller så kan du klicka på SVARA uppe till höger på KAL:ens beskrivning. Längre ned i denna guide beskrivs hur man använder formuläret för att skriva inlägg och svar.

Svara på ett specifikt inlägg

Om du vill svara på ett specifikt inlägg klickar du på SVARA uppe till höger på det specifika inlägget. Då bäddas ursprungsinlägget in i ditt svar och det syns tydligt vad det är för inlägg du svarar på.

Så fungerar formuläret för att skriva inlägg eller svar

Formuläret för att skriva inlägg eller svar ser du i bilden nedan. Om du bara vill skriva ren text är det bara att skriva i den stora rutan och klicka på Skicka-knappen. Om du vill infoga bild klickar du på den lilla fyrkantiga ikonen till höger i verktygsraden. Se mer info om infoga bild längre ner. Om du vill ha viss text i fetstil markerar du den texten och klickar på knappen B (Bold = fetstil), och om du vill ha kursiv stil klickar du på I (Italic = kursiv). 

Infoga bild

När du klickar på ikonen för att infoga bild får du upp en ruta där du väljer vilken bild du ska infoga. Se nedan. Klicka på knappen till höger om Källa för att välja bild. Du behöver inte ange en bildbeskrivning eller specifika mått. Om bilden blir för stor i forumet kan du testa att ange specifika mått på den för att få den att passa in bättre.

Lägga in/ändra profilbild

Profilbild lägger du in via en tjänst som heter Gravatar. Gå in på https://sv.gravatar.com och skapa ett konto med samma mailadress som du har registrerat hos Nordic Knitting Society,  och lägg sen in en bild på det Gravatar-kontot. Den bilden används sedan som din profilbild i vårt forum.