Säsongsklubben oktober 2023

Säsongsklubben är en prenumeration där du får tillgång till ett nytt exklusivt mönster varje månad, t ex vantar/pannband, någon sjal, set av olika slag, men även mössor, kanske någon väska eller kuddfodral? Här presenteras mönstret för oktober 2023. Vill du bli prenumerant? Klicka HÄR

Välkommen Josefine @Pillestickarn och välkommen vår nya klubb – Säsongsklubben!

Vi är så stolta och glada över vårt nya samarbete med Josefine som kommer designa för oss i både Säsongsklubben och i Månadens mönster. 
Ni kan läsa mer om Josefin under fliken  designer i menyn! 

Om mönstret 
Oktober är ju som de allra flesta redan vet den månad då vi uppmärksammar bröstcancer och på alla sätt vi kan försöker samla in pengar till forskning – främst via Cancerfonden.
Det är första gången Josefine designar en tuttvante, och eftersom detta ämne ligger mig varmt om hjärtat (välgörenhet och forskning det vill säga – hur härliga tuttar än är!) så kommer jag, Josefine, att skänka 10 kr för varje tecknad säsongsklubbsprenumeration hos Nordic Knitting Society under oktober månad 2023 samt för varje sålt mönster under november och december 2023 till förmån för bröstcancerforskningen via Cancerfonden (upp till max 4000 kr totalt).

Jag tror att vi alla har någon i vår närhet (om inte vi själva) som tyvärr redan har drabbats av denna sjukdom, men tillsammans kan vi göra skillnad! /Josefine, @Pillerstickarn 

Givetvis möter Nordic Knitting Society upp med att också skänka 10 kr för varje tecknad säsongsklubbsprenumeration hos Nordic Knitting Society under oktober 2023. 

 

 Vill du dela dina bilder på sociala medier?
Har du några frågor får du gärna kontakta Josefine via Instagram @Pillestickarn
Tagga gärna #octobermittens2023 och #nordicknittingsociety när du lägger upp bilder i sociala medier så att vi kan se och dela dina projekt!

Garn
Rauma Finull
Färg A: cerise (4886)
Färg B: ljusrosa (4094)
Färg C: svart (4387)

Du kan givetvis sticka dina vantar i annat garn. Tänk på att välja ett garn med samma sträckning, 175 m/50 g (350 m/100g)

Garnåtgång
Färg A: 15g (ca 55 m)
Färg B: 27g (ca 95 m)
Färg C: 27g (ca 95 m)

Stickor
2,5 mm och 3,0 mm (eller den storlek du behöver för att uppnå rätt stickfasthet)

Stickfasthet
30 m x 30 v = 10×10 cm i flerfärgsstickning efter blockning. (för en större vante kan du testa att gå upp 0,25-0,5 mm i stickstorlek)

Färdiga mått
Bredd: 10 cm
Längd: 24,5 cm inkl. mudd – för större storlek, gå upp 0.25 – 0,5 i stickstorlek.

TIPS! 
Om du stickar hårt och tenderar att dra åt för mycket kommer dina flotteringar bli för tajta. Det innebär att vanten blir mindre, och även att mönstret inte kommer att framträda på det tydliga sätt du önskar. 

Prova att vända vanten ut-och- in, sticka fortsatt på rätsidan, men ha flotteringarna på utsidan, då håller du lättare koll på att de inte blir för tajta. 

Glöm inte att alla tvåfärgstickade plagg behöver blockas för att maskorna ska hitta sin rätta plats och att mönstret ska framträda!