Sockklubbens mönster – september

Prenumerera på Sockklubben så får du tillgång till ett nytt exklusivt sockmönster varje månad.
Här presenteras sockmönstret för september 2022. Klicka HÄR för att teckna du dig som prenumerant på sockklubben.

Sommaren är fantastisk, men visst längtar vi efter myskvällar framför brasan nu? Att få kura ihop sig i favoritfåtöljen eller soffhörnet och sticka ett par ljuvliga sockor?
För er som hängt med oss i sockklubben ett tag har fått glädjen att sticka Anna Fribergs fantastiska spetsmönstrade sockor. Nu välkomnar vi en ny designer i sockklubben Emelie Brandén. 
Emelie kommer bjuda oss på sockor i flerfärgsstickning i olika varianter! Så börja att fundera på vilka färger du vill kombinera i dina Tysjöarna sockor! 

 “Under den vackraste tiden av hösten brukar jag och min familj åka ut till ett ställe som heter Tysjöarna och grilla kolbullar. Det är en så otroligt vacker plats, och speciellt under hösten. Just hösten i Tysjöarna har varit min inspiration till dessa sockor. Alla vackra murriga färger i kombination med den första frosten som kanske smyger sig fram” så beskriver Emelie sockorna Tysjöarna som är septembers sockor i sockklubben. 

Du vet väl att du kan få support på alla Emelies mönster? Har du funderingar kring mönstret, hittar något som behöver ändras, var snäll och kontakta Emelie på Instagram, du hittar henne på kontot @bybranden
Garnförslag
Fru Fjellmans Merino Sock i två färger eller annat
sockgarn med löpmeter 400 meter/100 gram
Grundfärg 70 gram
Mönsterfärg 30 gram

För att fira lanseringen av Tysjöarna sock har vi givetvis ett garn-samarbete! När du som medlem i Sockklubben köper Fru Fjellmans Merino Sock får du 15 % i rabatt. 
Rabattkod finns i mönstret!
Länk till Fru Fjällmans shop hittar du HÄR

Stickfasthet
38 x 38 maskor per 10 cm

Stickor 
Strumpstickor 2,5 mm och 2.75 mm eller motsvarande
storlek för magic loop. Anpassa stickstorleken för att
få rätt stickfasthet.

Vill du dela dina bilder på sociala medier?
Tagga gärna dina bilder med #tysjöarna #bybranden och  #Nordicknittingsociety så kan vi hitta varandras bilder och bli inspirerade!