Sticka på resan?

Är du en resestickare? Jag försöker alltid att sticka när jag reser. På tåg, buss och på flyg är det givet för mig att ta med en stickning. Tänk om det blir förseningar? Då kan jag i godan ro le och tänka att jag få mer sticktid medan andra resenärer rusar runt och är irriterade. 

Vad passar som resestickning? Ja, det beror givetvis på viken typ av resa som avses.
För kortare resor, såsom pendling eller jobbresa till annan ort är det småstickat som är det optimala reseprojektet för mig. Lite beroende på säsong, kanske en mössa, ett pannband eller sockor? Får enkelt plats i handväskan. 


Om jag reser på semester och är borta en lite längre tid tar jag ofta med flera projekt och framförallt GARN! Samma princip gäller för själva resan med tåg eller flyg, då gäller liten stickning som inte skrymmer mitt handbagage. I min större resväska har jag antingen ett större pågående projekt, kanske kofta eller sjal eller en mängd garn till ett tilltänkt nytt projekt. Jag skulle aldrig få för mig att resa utan garn. Stickar jag alltid på mina resor, ja, men olika mycket!
jag tycker det är kul att sticka in minnen i mina olika projekt. Min Siri-kofta är stickad under en semesterresa till Kroatien och en av mina Stephen West sjalar, Exploration Station, är stickad i Florida. Varje gång jag bär dem tänker jag tillbaka på fina reseminnen. 

Att tänka på i samband med resestickning – om du reser till varmare breddgrader, det kan vara svettigt att sticka i ull, varför inte passa på att sticka något i en linblandning istället? 

Och hur är det nu med att ta med stickor på flyget?
På de allra flesta flygbolag är det ok att ta med stickorna i handbagaget, även nål och virknål fungerar fint. Däremot ska du se till att packa ner din sax i stora väskan som checkas in, den kommer annars med största sannolikhet beslagtas i säkerhetskontrollen.
Jag har rest mycket med min stickning som sällskap och jag har aldrig behövt lämna ifrån mig mina stickor. Om du är osäker, besök flygbolagets webb, där finns ofta info om vad som får medföras. 

 

Happy knitting!