Thea Vesterby

Möt en av våra danska designers, Thea Vesterby, i sticksammanhang troligtvis mer känd som @vesterbycrea Thea skapar fantastiska kreationer och i hennes mönster hittar du ofta ett spännande teknikinslag.

När man tittar på Theas alster och mönsterkreationer kan man tro att hon har stickat en herrans massa år, men faktum är att Thea började sticka så sent som 2019. Två år därefter, 2021 började Thea designa mönster, Är inte detta otroligt inspirerande? Sedan 2021 har Thea gett ut inte mindre än 37 mönster. Vilken tur att Thea tog hjälp av sin mamma en dag i augusti för fyra år sedan för att lära sig att sticka!

Om Thea själv får välja stickar hon helst sweaters, cardigans eller slipovers, modeller som passar för stickor 4 mm är det som faller mest i Theas smak. Det är kvaliteter som ull, mohair, cashmere och merino som är mest intressanta att sticka i, både för plagg hon vill bära själv och för de designs som Thea gör. 

Det finns en typ av stickning Thea gillar och alltid återkommer till.

– Jag skiftar så mycket som möjligt mellan att sticka med ren mohair och ull/merino/cashmere. Därför behöver jag även skifta mellan stickstorlekar, ibland är det 3 eller 4 mm som gäller och till nästa tröja med annan design kanske jag behöver 5 eller 6 mm.

Thea är en av de lyckliga som inte förlorat sin 

 

”sickningsmojo” någon gång, men hon tror sig veta hur hon skulle försöka hitta tillbaka till den. 

– Jag blir väldigt inspirerad av att bläddra i flödet på Instagram och av att titta på videos med mönster-teckning säger Thea. Och jag tror att jag skulle gå på en upptäcktsfärd bland garner och klämma och känna, låta det flöda genom fingrarna fortsätter hon. 

    När vi frågar Thea om vattendelaren magic loop eller strumpstickor kommer svaret snabbt.
    – Magic loop! Säger Thea. 


    Thea bor i Holte, norr om Köpenhamn tillsammans med sina barn, bonusbarn och sambo.
    Stickningen har varit till stor hjälp för Thea och kom till hennes efter en period med på tok för mycket stress i livet. Det har nu blivit Theas största nöje ett designa stickmönster och att utforska nya garner.

    Följ vesterbycrea på Instagram.