Våra designers

Vårt nätverk av mönsterdesigner skapar mönster exklusivt för våra prenumeranter varje månad. Du som inte är prenumerant kan köpa våra designermönster via vår butik en månad efter publicering för prenumeranter.

Anna Andhäll

Anna Andhäll är en av NKS nya lysande stjärnor! Anna designar alldeles underbara mönster, du hittar sockor vantar, sjalar men även en och annan tröja och kofta bland hennes designs. Mönster i flerfärgsstickning är Annas specialitet!
Om du är nyfiken på Annas design hittar du fler ljuvliga alster på Annas Instagram @anna.andhall
Anna bor i Linköping tillsammans med sin familj och studerar just nu till barnmorska samtidigt som det alltid pågår någon kreativ designprocess, full fart med andra ord!

Jonatan Tollow

Vi är så glad att kunna presentera Jonatan Tollow som en av NKS designers! Just nu (september 2023) är Jonatan aktuell som en av deltagarna i Hela Sverige Bakar och vi följer honom med spänning varje onsdag i TV4 😊
Vill du följa Jonatan på instagram hittar du honom som @madebytollow där kan du se fantastiska stickade alster designade av Jonatan i kombination med ljuvliga bakverk och chokladpraliner. 

Josefine Åkerström

Vi har det stora nöjet att hälsa Josefine @Pillerstickarn välkommen till NKS! Josefin ligger bakom flera populära designs såsom Spring Fling sweater, Magnum Cardi och Kryptonite sweater bara för att nämna några. Josefine är också den designer som inviger vår nya klubb – Säsongsklubben! Först ut är hennes fantastiska vantar OktoberMittens2023, där Josefin och NKS tillsammans stöttar Cancerfonden.
Och du har väl inte missat att Josefine poddar? Du hittar henne på Youtube som Pillerstickarpodden. (Se länk längst ner på sidan)

Erika Wärn

Erika älskar teknikstickning, får hon välja är det helst en briochestickning med olika tekniska inslag som växer fram på hennes stickor. Men även sockor lockar fram teknikintresset, i Erikas mönster möter du ofta flerfärgsstickning, struktur eller ett och annat spännande designinslag.
Hon stickar alltid i glada färger.

– Livet blir helt enkelt trevligare med färg, säger Erika.

Thea Vesterby

Möt en av våra danska designers, Thea Vesterby, i sticksammanhang troligtvis mer känd som @vesterbycrea. Thea skapar fantastiska kreationer och i hennes mönster hittar du ofta ett spännande teknikinslag. 

Annelie Verbrugge

Möt stickpoddaren och designern @powerofwool som egentligen heter Annelie Verbrugge och är hemmahörande i Glanshammar utanför Örebro. Tillsammans med @Fiberdrama (Marie Östling) pratar hon stickning i podden Hemstickat Podcast.

Helen Olsson

Möt vår designer Helen Olsson, som i stickningssammanhang är mer känd som @Garnfrun på Instagram. Helen har många strängar på sin lyra. Utöver mönsterdesign driver hon en stickpodd på Youtube tillsammans med sin stickkompis Sussie Wermen. (Sussie finns som @sussieknits på Instagram.) Du hittar tjejernas gemensamma konton som podden Garnkärlek i alla sociala kanaler.

Anna Friberg

Sockor, sockor, sockor och så kanske en cowl eller två? Nu har vi glädjen att introducera Anna Friberg, mer känd som @Yarnesty på Instagram, som en NKS-designer!
Anna är en fena på att designa sockmönster, just nu är det strukturmönster på sockorna som lockar Anna allra mest! Vet ni vad det bästa är? Anna kommer designa en serie av fyra sockor till NKS, med lansering i maj, missa inte detta!

Emelie Brandén

Vi har den stora glädjen att presentera Emelie Brandén, på Instagram känd som @bybranden som Nordic Knitting Society´s månadsdesigner och designer i vår sockklubb!
Först ut är Emelie i sockklubben där hon designar en flerfärgsstickad socka som är sockklubbens mönster i september, i november är hon NKS-designer till månadens mönster – en underbar lång tröja som kommer värma oss under vintern!

Jenny Blom Halling

Vi har det stora nöjet att få introducera en ny designer hos oss på Nordic Knitting Sockiety, Jenny Blom Halling.
Jenny bor i Gävle och har designat under ett par års tid, Mycket av inspirationen kommer från naturen vilket avspeglas i Jennys mönster.
Du hittar Jenny som @frublomsatelje på Instagram.

Maria Samuelsson

Kanske är du en av alla stickare som har stickat @Garnomeras pyttipannasjal?
I skrivande stund finns över 800 pyttipannaprojekt på Ravelry.
Nu har Nordic Knitting Society förmånen att presentera Maria Samuelsson som en av våra designers! Gissa vad? Marias mönster för NKS kommer att vara en sjal! 

Ragga Eiriksdóttir

Ragga har stickat sedan hon var 9 år gammal, som så ofta på Island går kunskap från generation till generation, men Ragga har även fått lära sig stickning via slöjden i skolan.

Maria Gustafsson

Möt Maria Gustafsson, kanske mer känd som @MariasGarn i stickvärlden? Maria designar både kläder och småstickat bestående av sockor, vantar, mössor, halskragar mm.
– Jag älskar garn, främst naturmaterial och ullen är min absoluta favorit. Ett lokalproducerat rustikt, lite rivigt och lanolinfett ullgarn kan ge mig glädjerysningar säger Maria.

Maria Magnusson

Möt NKS designern Maria Magnusson från Askim strax utanför Göteborg, på Instagram hittar du Maria som @mariamagnussonknitwear.
Marias mönster kommer publiceras har tema av höst så ni får vänta ett tag på ”Marias månad”. Fram till dess får ni en glimt av vem Maria är och kan givetvis köpa hennes tidigare designs i shoppen.