Ragga Eiriksdóttir

Möt vår designer Ragga Eiriksdóttir, Ragga är vår Isländska designer bor i Hafnarfjörður, som ligger 10 km söder som Reykjavík på Island.
Ragga har stickat sedan hon var 9 år gammal, som så ofta på Island går kunskap från generation till generation, men Ragga har även fått lära sig tekniska moment av stickning via slöjden i skolan.

Om Ragga får välja, stickar hon helst tröjor och vantar, favoritgarn är givetvis isländskt ullgarn, Lopi, men även handfärgat merino eller lyxiga blandningar av mohair, cashmere och merino.

– Min design brukar ha klassiskt isländskt eller nordiskt utseende, men får gärna innehålla någon intressant teknik. Jag vill att stickare på olika nivåer ska kunna få lära sig något nytt när de stickar mina plagg, säger Ragga.

Min ”go to knit”, som jag alltid återkommer till är tröjor, tröjor och tröjor och sedan kanske ett par vantar eller två, skrattar Ragga. Helst stickar hon i vuxenstorlekar men ibland blir det plagg till barn och bebis också.

Hon använder alltid Magic Loop-tekniken när den behövs, strumpstickor känns bara krångligt menar hon.
– Generellt kan man säga att rundstickor är en mycket bra uppfinning oavsett om du stickar kroppen eller ärmar på en tröja, säger Ragga.

När Raggas Stickmojo (sticksug) förvinner beror det oftast på att hon har en hög stressnivå i sitt liv. När det händer tar hon genast tag i saken.
– Jag mår mycket bättre när jag stickar, så då gäller det att ta bättre hand om mig själv och återställa balansen!

 

 

 

 

 

 

Om Ragga har något superbra stickningstips hon önskar hon hade vetat långt tidigare?

– En alldeles underbar teknik för att räkna maskor – 2 och 3 med fingrarna, fem, tio, femton osv och med hög röst. Det går aldrig fel!

Du får förlåta oss på NKS Ragga, men vi har lite svårt att tolka din teknik när du räknar 😊 Vi ber att få återkomma till detta för att utveckla hur vi ska kunna lära oss tekniken!

För vem har inte tappat bort sig i räknandet av maskor på stickorna?!